Vad är lustGas?

Du har förmodligen sett en Film eller TV-show där någon som är livrädd för att gå till tandläkaren slutar skratta huvudet av under proceduren. lustgas har sitt namn av en anledning. Även om det är tänkt att hjälpa människor med ångest och fobier om tandprocedurer, är det mest känt för de fnittrar det orsakar.

Även om det är ganska vanligt, förstår få människor vad lustgas gör, vad det är eller hur det fungerar. Oavsett om du har en lång procedur planerad eller om du bara få riktigt nervös på din regelbundet schemalagda rengöring, skrattar gas kan vara ett bra alternativ för dig.
Förståelse Lustgas

Förstå skrattar lustgas går med många namn men det är en sedering alternativ som kallas inhalation sedering. Allt detta innebär att du andas in lugnande istället för att ta ett piller eller ha en injektion. lustgas (N2O) är det tekniska namnet för lustgas. Det upptäcktes 1772 och under många år efteråt var en källa till underhållning medan människor glatt såg demonstranter av gasen blir dum och skratta medan under dess effekter.

lustgas har ingen färg eller lukt. Till skillnad från farliga gaser utan färg eller lukt har lustgas inga skadliga biverkningar för de allra flesta människor. Det får dig att må bra. Många beskriver känslorna som” flytande “eller” euforisk.”Patienter som använder lustgas känner sig inte rädda för proceduren eller nålarna. De är för ledsna och fnittriga att oroa sig.
Hur Lustgas Fungerar

Hur lustgas Fungerarluggas administreras genom en maskin som blandar gasen så att den är 70 procent syre och 30 procent kväveoxid. Mer lustgas än så, och du kan bli illamående eller till och med passera ut. Du bär en mask över näsan som är ansluten till ett rör så att du kan andas in gasen. En doft läggs ofta till så att du vet att du andas i lustgas. Allt du behöver göra är att andas normalt, och det kommer att börja fungera.

För de flesta finns det fyra steg för att lustgas:

Först känner du en stickande känsla, vanligtvis i dina armar och ben. För det andra börjar du känna dig varm överallt. Nästa du bara må bra eller som du är flytande Den fjärde etappen är den att undvika-sömnighet.

Om du kommer till fjärde etappen eller börjar känna dig illamående, har du sannolikt haft för mycket. Den goda nyheten är att lustgas lätt kan justeras eller du kan ta bort din mask för att rensa huvudet.
Varför Välja lustgas

Varför välja att skratta GasLaughing gas är ett mycket vanligt alternativ för personer som har långa tandprocedurer eller någon med ångest om att gå till tandläkaren. Det finns många anledningar till varför det är en så populär sederingsmetod:

Det fungerar snabbt. Du kommer att känna effekterna om två till tre minuter efter att du andas in det. Doserna kan justeras snabbt. Skrattgas fungerar så länge du använder den. Andra mediciner fungerar bara under en viss tid. Du kan stänga av den när du inte behöver den och snabbt slå på den senare. När du är klar, effekterna avtar inom några minuter. Beroende på proceduren kan kväveoxid ibland användas i stället för smärtstillande medel eller bedövningsmedel som injiceras i tandköttet. Det kräver inte en nål att använda-bra för människor som verkligen hatar nålar. Det är extremt säkert med mycket få biverkningar.