Vanliga frilans regler

Frilansare är inte begränsade till någon bransch eller yrke. I själva verket finns det en hel mängd frilansande möjlighet där ute för människor som vill ta saken i egna händer. Du kommer oftast se yrkesverksamma väljer att frilans i följande branscher:
Skriva

Frilansskribent är vanligtvis anställs för sin bakgrund på engelska eller journalistik och kan kontrakteras för att arbeta över tid, eller kan skicka in artiklar på en engångs-basis.

Det finns få begränsningar om vilken typ av arbete en frilansskribent kan hitta. Oavsett om det är en artikel för en tidning, en op-ed för en tidning, eller en gäst post för en framväxande Tech blogg, är det tydligt att företagen alltid letar efter nya röster för att bidra till deras publikationer.
Undervisning

Frilansande lärare eller handledare erbjuder sina undervisningsfärdigheter för uthyrning. Kontrakterade lärare arbetar en uppsättning schema under hela skolåret, frilansande lärare finns som behövs, och är vanligtvis betalas per timme.

Frilans lärare-särskilt handledare-behöver inte en examen i undervisningen för att starta eget företag. I stället behöver du kunskap om och förtrogenhet med de ämnen du väljer att handleda studenter på.

Säg till exempel du minöjd på franska i College, och du har nu ett jobb som översättare. Du skulle vara perfekt kvalificerad att handleda Middle och High School franska studenter, som du har studerat språket själv och har en över genomsnittet förståelse för det.
Projektledning

Frilans och även virtuella projektledning blir alltmer populärt som företag blir mer accepterande av fjärranslutna anställda.

Frilansande projektledare brukar anställas på projekt-för-projekt-basis, även om företag kan be särskilt framgångsrika projektledare att hålla sig kvar för framtida arbete.
Marknadsföring

Marknadsföring som en karriär har en mängd olika alternativ för den typ av arbete du kan göra. Innehåll marknadsföring, evenemang marknadsföring, e-postmarknadsföring; ingen delmängd regerar högsta. Så när det gäller att vara en frilans marknadsförare, lita på att du har alternativ också. Roller som PR-specialist, copywriter och digital Marketing Assistant kan alla utföras som frilansande medarbetare.
Grafisk design

Många företag är i behov av logotyper, webbplatser och merch mönster, men är oförmögna att anställa en grafisk formgivare på heltid, avlönade ställning. Ange: frilansande grafiska designers, som ofta utnyttjas för företagets rebrands, eller första logo rendering.