Vad är e-cigaretter?

e-cigaretter är elektroniska enheter som värmer en vätska och producerar en aerosol eller en blandning av små partiklar i luften.
E-cigaretter finns i många former och storlekar. De flesta av dem har ett batteri, ett element som producerar värme och ett utrymme för att hålla en vätska.
Vissa e-cigaretter ser ut som vanliga cigaretter, cigarrer eller rör. Andra ser ut som USB-minnen, pennor eller andra vardagliga föremål. Större enheter, såsom tanksystem eller “mods”, liknar inte andra tobaksvaror.
Elektroniska cigaretter är kända av många olika namn. De kallas ibland “E-cigs”, “E-hookahs”, “mods”, “ångpennor”, “vapers”, “tanksystem” och”nikotinleveranssystem” (slutar).”
Ibland kallas användningen av elektroniska cigaretter “vaping” (vaping).

Hur fungerar e-cigaretter!

E-cigaretter producerar en spray genom att värma en vätska som vanligtvis innehåller nikotin, aromer och andra kemikalier som hjälper till att producera sprayen. Vätskan som används i e-cigaretter innehåller ofta nikotin och aromer. Ibland kallas denna vätska “e-cigarettjuice “eller” e-juice”,” e-cigarettvätska”,” e-vätska” eller” e-vätska”,” vape juice” eller” vape juice “eller”vape liquid”eller” vape liquid”.

Användare andas in i aerosolen Från e-cigaretter och bär den till sina lungor. Människor i närheten kan också andas in denna spray när användaren andas ut den i luften. Elektroniska cigarettanordningar kan användas för att leverera marijuana och andra droger.

Källor: Folkhälsomyndigheten, Umo, THL, CAN, WikiPedia, Konsumentverket, Kemi, Lansstyrelsen, Riksdagen, Tullverket, Östersund Kommun, Verksamt, Kristianstad, SlutaRökaLinjen, Alingsås, Ronneby, Lysekil.

Varför är nikotin farligt för barn, ungdomar och unga vuxna?

De flesta e-cigaretter innehåller nikotin, det beroendeframkallande läkemedlet som vanliga cigaretter och cigarrer har och andra tobaksvaror. En ny CDC-studie fann att 99% av e-cigaretter som såldes på platser i USA som testades innehöll nikotin. Vissa e-cigarettetiketter avslöjar inte att de innehåller nikotin, och det har visat sig att några av dem som marknadsförs som produkter med 0% nikotin har det.

Dessa ejuicer har ingen nikotin i sig: Cookie Crush, Cookie King, Cryo, Dinner Lady, Drool, Fantasi, Fizzy Ejuice, Fizzy pop, Fog Clown och I VG Ejuice.

Nikotin kan skada ungdomarnas utvecklande hjärna.1 hjärnan fortsätter att utvecklas fram till omkring 25 års ålder. Att konsumera nikotin i ungdomar kan skada de delar av hjärnan som kontrollerar uppmärksamhet, lärande, humör och impulskontroll.1 Varje gång något nytt memoreras eller en ny färdighet lärs, utvecklas starkare anslutningar (synapser) mellan hjärnceller.

Ungdomarnas hjärna etablerar synapser snabbare än vuxna. Nikotin förändrar hur dessa synapser är etablerade. Att konsumera nikotin i ungdomar kan också öka risken för missbruk av andra droger i framtiden.

Källa: dk.vape.se, Peoplesmoker.se, VapeSweden.se, Ecigaretter.se och Jooz.se.