Piratkopiering återvänder till driften tack vare karantän: boom av olagliga platser

Piratkopiering återvänder till driften tack vare karantän. Medan hälften av världen tvingas stanna hemma för att innehålla smittan av denna pandemi, och miljontals biografer tvingas sänka spjället, är den olagliga verksamheten med ljud/videoinnehåll stigande. I Italien, för de cirka 5 miljoner användarna av den ökända “IPTV Viking” (Iptv-plattformarna spridda bland fotbollsfans) växer tillgången på filminnehåll.

Data av nospartiet
Och det är uppgifter som tillhandahålls av IPTV Kings, en anti-piracy organisation, som beskriver en mycket oroande bild: i Kina – ett coronavirus utbrott land-besök till film piratkopiering platser ökade med 89% från 18 januari till den 26 januari. Dessa dagar är viktiga i historien om denna pandemi. För bara den veckan, och mer exakt vid 2pm den 23 januari, införde Kinas President Xi Jinping låsning och karantän och tvingade miljontals kineser att stanna hemma och kolla på IPTV SMARTS. Svaret, när det gäller att få tillgång till piratplatser för att utnyttja filmer olagligt, var våldsamt.

I Kina började karantän – i genomsnitt-40 dagar tidigare än i västländer. Av denna anledning, även IPTV, förväntar sig att uppgifterna om global piratkopiering i februari (11.2 miljarder besök) är avsedda att stiga skyrocketing. Och de genomsnittliga dagliga nedladdningarna av Torrent (peer-to-peer-protokoll som tillåter distribution och delning av filer på Internet) från januari till februari ökade med 36%. Enligt portalen “Iknowhatyoudownload”, dessutom ökade de totala torrent nedladdningar starkt från 6 mars till 6 April: trafik, globalt, ökade med + 33% med 16 miljoner nedladdningar per dag, jämfört med 12 miljoner inspelade under föregående månad med Sverige IPTV.
Även i Kina var vissa filmer som” Contagion “och” parasit ” bland de mest klickade. För det första ökade besök på olagliga strömmande webbplatser med 151.97%. Men det gjorde ännu bättre den andra, med en + 240,04%.

Den “lilla biten” vänder
Mycket viktigt vad som händer i Italien. Italienska användare som använder sig av olagliga IPTV för att titta på fotbollsmästerskapet och i synnerhet kanalerna Sky och Dazn, är minst 5 miljoner. En stor publik, som med ca 10 euro per månad försäkrar över cirka 15 tusen kanaler på ett helt olagligt sätt. Delaktig i att blockera mästerskapen ifrågasattes värdet av “stycket” av samma kunder. Och det är därför de kriminella organisationer som driver denna verksamhet bestämde sig för att återuppfinna produkten.

I minst tre veckor erbjuder de mest populära Iptv i norden ett stort antal filmer i förhandsgranskning, i Vod-läge (dvs on-demand). Flytten är tydlig: försök att stoppa blödningen av kunder på grund av stopp av fotboll, försök att svälja dem med filmer från den stora skärmen, laddas upp till servrarna och görs tillgängliga för streaming. I den meningen är huvudfordonet Telegram, snabbmeddelandeprogram där piratkopiering på nätet finner stort utrymme. Direkt på Telegram kommunicerar Iptv-operatörer med sina kunder och sprider det nya innehållet via IPTV Box.

Grupper på Telegram
Men var försiktig, eftersom Telegram inte bara är den föredragna plattformen av Iptv-operatörer. På meddelandeprogrammet för den ryska Pavel Durov hitta utrymme tusentals kanaler som dagligen erbjuder länkar till olagligt innehåll. Från filmer till tidningar. Telegramkanalen “Sreaming Italia”, spårbar med en banal sökning av ordet streaming på samma App, erbjuder filmer med många kort och affischer till över 115 tusen abonnenter. Kanalen “IPTV 24“, varje dag erbjuder alla italienska tidningar till en publik på 230 tusen abonnenter. Allt detta har pågått i månader (eller kanske år). En olaglig verksamhet, som under karantänen hittade nya kunder, som ingen någonsin blockerade.


För att bevisa att karantänen har exploderat piratinnehåll med bästa iptv, finns det RETUR på nätet av Popcorn Tid, en av de historiska portaler illegal streaming. Webbplatsen har tagits offline flera gånger av myndigheterna tack vare klagomål från Motion Picture Association of America. I mitten av mars, när restriktionerna involverade hela väst, kom plattformen tillbaka synlig med en version 4.0. Och idag erbjuder tusentals filmer och TV-serier. Allt, helt klart, olagligt.