Forum om vaping

Som svar på den dramatiska ökningen av tonårs vaping, och de senaste dödsfallen av två personer i South Valley, Visalia Unified School District (VUSD) värd ett forum för att utbilda samhället om vad den anser en epidemi.

Frank Escobar, chef för studenttjänster för VUSD, modererade forumet igår kväll på El Diamante High School Theater. Han sa att VUSD blir mycket mer aggressiv i att möta utmaningarna med tonårs vaping. Skoldistriktet bildar en vaping Task Force, utför personal och föräldrautbildning och genomföra fem fler pedagogiska forum under hela året.

Dessutom kommer VUSD lansera en serie församlingar i våras för varje elev femte klass och upp om de farliga hälsoeffekterna av vaping.

Det är 30 000 studenter och en häcklaren av en bedrift, men det är vår avsikt att göra detta årligen, säger Escobar.

Forumet var värd VUSD i samband med California Health Collaborative, Visalia polismyndigheten och Tulare County Office of Education.

May Chung, från California Health Collaborative, startade forumet med en presentation utbilda föräldrarna om de snabbt föränderliga marknadsföringsteknik som används av tobaksindustrin.

Chung sade att 3 000 000 tonåringar, eller 20%, vape, och anledningen till den senaste ökningen är på grund av smakerna. Det finns 15 000 olika smaker som Unicorn bajs och Dragon ‘ s Blood som drar tonåringar att prova vaping.

“Du namnger det de har det”, sade hon.

Frågan om varför tonåringar skulle vape när de förstår de negativa hälsoeffekter skisserades. Den vanligaste orsaken var att någon nära dem använder e-cigaretter synes utan konsekvens, och det gjorde det OK i tonåren ‘ sinne. Nästa största faktor är smakerna, följt av det faktum tonåringar tror vaping är mindre skadligt än traditionella cigaretter.

Enligt en panelmedlem, Teen användning har ökat 20-25% under det senaste året ensam. Ju fler människor som vape, desto mer accepteras, och en hel kultur börjar bygga runt det, säger Chung.

En annan missuppfattning är att vaping endast består av ånga. Chung sade att “ånga” är faktiskt en blandning av kemikalier eller aerosol liknar hårspray att rökaren inhalera i lungorna. Dessutom är en klibbig rester produceras när aerosol utandades av rökaren.

Tonåringar förstår inte heller den stora mängden nikotin som finns i e-cigaretter. Även om paketet säger 0% nikotin, sade Chung att när du läser det finstilta finns nikotin. En normal vaping Pod kan ha motsvarande en förpackning med cigaretter och vissa tonåringar har rapporterat vaping två Pods om dagen.

E-cigaretter kommer i former som många föräldrar kanske inte känner igen, sade hon. En e-cigarett kan komma i form av en flash-enhet, markör, eller en penna som faktiskt skriver. Chung tillade att en ny modell av e-cigarett är i form av en Apple klocka som berättar tid men också vänder öppna låta tonåringen att vape.

Eftersom vaping är svårt att upptäcka, studenter vape i parker, badrum, bilar och även sticker huvudet i ryggsäckar låtsas vara ute efter något medan faktiskt vaping.

Även tillgänglig för att dölja vaping är en hoodie vars dragsko har ersatts av ett rör som ansluts till en e-cigarett i tonåringen ficka. Om tonåringen inte har råd att köpa den specialiserade hoodie det finns YouTube tutorials om hur man gör sina egna.

Ingen under 21 år gammal är juridiskt kunna köpa tobaksvaror, men tonåringar kan enkelt få dem från vänner, föräldrar, butiker eller i skolan, säger Chung. Det enklaste stället för en tonåring att köpa tobaksvaror är online eftersom det inte finns några ålderskontroller.

Chung sade att i Visalia finns det 100 butiker som säljer tobaksvaror. Hon visade en karta som illustrerar hur butikerna var grupperade runt Visalia skolor och låginkomst samhällen. 33 av butikerna var bara tre kvarter bort från en skola.

Vad föräldrar bör leta efter, säger Chung, är obekanta föremål i sina barns ryggsäckar och en söt eller fruktig lukt. Föräldrar bör också se upp för förändringar i deras barn beteende såsom huvudvärk, ångest, illamående, och humörsvängningar som är de kortsiktiga hälsoeffekterna av vaping.

Sergeant Jason Logue, Campus officer för Ridgeview Middle School, bönföll föräldrarna att inte vara generad att titta igenom sina barn ryggsäckar.

“Om du behöver klappa ner dem innan de går i skolan så var det. Var förälder, var inte en vän, sade han.

Efter presentationen de 100 eller så deltagare var inbjudna att ställa frågor.